13Decembrie2017

Europa.MD

Ești aici: Home Media Revista Presei Străine

Categorie: Revista Presei Străine

Interviu cu Rudolf Perina: „Fără a fi izolată, Moldova este una dintre țările care fac parte din criza actuală europeană”. Radio Europa Libera. 24.05.2016.

Un interviu în exclusivitate cu fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău în perioada 1998-2001.
Președintele Clinton l-a nominalizat pe Rudolf Vilem Perina să devină Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova la data de 27 aprilie 1998, diplomatul a fost confirmat de Senat la data de 26 iunie și a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Moldova pe 11 septembrie, 1998.

Dl. Perina este originar din Los Angeles, California, un membru de carieră al Serviciului Diplomatic, a aderat la Serviciul de Externe al Departamentului de Stat în 1974, și s-a specializat în afacerile Europei de Est, a Germaniei și în afacerile NATO.

În cei 32 de ani de carieră în cadrul Departamentului de Stat, activitățile sale au inclus Ottawa, Moscova, Misiunea SUA în Berlinul de Vest, Misiunea SUA la NATO, la Bruxelles, și Misiunea SUA la OSCE din Viena.

Citeşte mai departe: Interviu cu Rudolf Perina: „Fără a fi izolată, Moldova este una dintre țările care fac parte din...

Categorie: Revista Presei Străine

Thorbjorn Jagland: „Aduceți Moldova înapoi de pe marginea prăpastiei”. Radio Europa Liberă. 10.08.2015.

Într-un articol apărut pe pagina de editoriale și opinii a cotidianului New York Times, Thorbjorn Jagland, secretar-general al Consiliului Europei și fost prim ministru al Norvegiei, se ocupă de situația Moldovei, țara care – apreciază diplomatul – riscă să devină următoarea criză de securitate în Europa, cu consecințe potențiale departe de frontierele ei”.

Citeşte mai departe: Thorbjorn Jagland: „Aduceți Moldova înapoi de pe marginea prăpastiei”. Radio Europa Liberă....

Categorie: Revista Presei Străine

Slovakia agrees to reverse gas to Ukraine.EurActiv.com with Reuters. 20.11.2013

Pipeline operators in Ukraine and Slovakia are on the verge of signing a deal that will allow the European Union to ship gas through Slovakia to Ukraine, reducing Kiev's dependence on Russia, the European Commission and Ukraine said yesterday (19 November).

Citeşte mai departe: Slovakia agrees to reverse gas to Ukraine.EurActiv.com with Reuters. 20.11.2013

Categorie: Revista Presei Străine

The European officials are positive about the European future of Moldova.Tribuna.md 20.11.2013

Moldova is the only country that negotiated the Free Trade Agreement in a very short time and fulfilled all the requirements of the second phase of the Visa Liberalization Action Plan, said the deputy minister of MFAEI, Iulian Groza, the Head of Unit for the Eastern Partnership of the European External Action Service Dirk Schuebel and the lead negotiator of the European Commission Luc Devigne in a joint press conference today.

Citeşte mai departe: The European officials are positive about the European future of Moldova.Tribuna.md 20.11.2013

Categorie: Revista Presei Străine

Eugen Tomac şi-a deschis birou parlamentar la Chişinău. RFI. 20.05.2013.

Reprezentantul cetăţenilor români din Republica Moldova în Parlamentul României, Eugen Tomac, şi-a deschis la Chişinău primul său birou parlamentar. La ceremonia de inaugurare au fost prezenţi oficiali moldoveni, dar şi deputaţi români. Eugen Tomac a câştigat Colegiul 2 pentru românii din străinătate, cu aproape 80% din voturile cetăţenilor români din Republica Moldova. Despre menirea acestui birou şi cât de mult au nevoie cetăţenii români din Republica Moldova de ajutorul deputatului român, a discutat Valeria Viţu cu Eugen Tomac.

Citeşte mai departe: Eugen Tomac şi-a deschis birou parlamentar la Chişinău. RFI. 20.05.2013.

PARTENERI

       Analytical Centre on Globalization and Regional Cooperation (ACGRC)
           Promolex