13Decembrie2017

Europa.MD

Ești aici: Home Liberalizarea regimului de vize

Categorie: Liberalizarea regimului de vize

Șase luni de regim fără vize cu UE. Unimedia. 28.10.2014.

În 6 luni de zile, de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, 297 178 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău, informează UNIMEDIA cu referire la datele oferite de Poliția de Frontieră.

Citeşte mai departe: Șase luni de regim fără vize cu UE. Unimedia. 28.10.2014.

Categorie: Liberalizarea regimului de vize

Noile modificări la Acordul RM-UE privind facilitarea eliberării vizelor vor intra în vigoare de la 1 iulie 2013. MAEIE. 16.05.2013.

Consiliul Uniunii Europene a notificat oficial Republica Moldova despre finalizarea procedurilor interne ale UE necesare intrării în vigoare a Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova de modificare a Acordului privind facilitarea eliberării vizelor. Astfel, noile modificări la Acord vor intra în vigoare de la 1 iulie 2013.

Reamintim că, prin acest Acord de modificare, semnat la Bruxelles în iunie 2012, se extind facilităţile procedurale de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni care doresc să călătorească în ţările Uniunii Europene.

Amendamentele vizează în special simplificarea criteriilor de eliberare a vizelor europene, reducerea taxelor sau scutirea totală de taxe pentru mai multe categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova, cum ar fi jurnaliştii, şoferii care prestează servicii de transport internaţional, studenţii, participanţii tineri la seminare şi evenimente sportive sau culturale, rude apropiate ale persoanelor cu reşedinţă legală în UE etc.

De asemenea, potrivit Acordului, deţinătorii de paşapoarte de serviciu biometrice vor fi scutiţi de obligaţia de a obţine vize pentru călătoriile de scurtă durată.

Categorie: Liberalizarea regimului de vize

Dirk Schuebel: R. Moldova are o șansă reală și unică de a deveni membru UE. Lina Grau pentru europa.md. 14.11.2012.

”Chiar cred că Republica Moldova are o șansă reală și unică de a deveni membru al Uniunii Europene. Când am venit aici acum trei ani, nu eram deloc sigur că o asemenea șansă va exista. Și chiar dacă este evident că aderarea nu se va întâmpla peste noapte, existența acestei perspective clare este o motivație puternică pentru Guvern și sper că și pentru societate de a se mișca înainte pe calea reformelor”, a declarat miercuri la Chișinău șeful Delegației Comisiei Europene, Dirk Schuebel.

Citeşte mai departe: Dirk Schuebel: R. Moldova are o șansă reală și unică de a deveni membru UE. Lina Grau pentru...

Categorie: Liberalizarea regimului de vize

Iurie Leancă anunţă un nou termen pentru liberalizarea regimului de vize. Info-Prim Neo. 29.12.2012.

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă, anunţă un nou termen pentru semnarea acordului privind liberalizarea regimului de vize. „Eu cred că 2014 ar trebui să fie un termen şi un obiectiv realist, dar trebuie să ne axăm pe lupta cu corupţia, reforma instituţiilor de forţă, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, să demonstrăm că frontiera noastră este bine păzită, transparentă. Deci, nu este simplu”, a spus ministrul de externe, sâmbătă, 29 decembrie, în cadrul emisiunii „Viaţa Publică” la Radio Moldova, transmite Info-Prim Neo.

Citeşte mai departe: Iurie Leancă anunţă un nou termen pentru liberalizarea regimului de vize. Info-Prim Neo....

Categorie: Liberalizarea regimului de vize

8 state din UE au semnat pentru promovarea regimului liberalizat de vize cu Moldova. Info-Prim Neo. 15.10.2012.

România prezintă, luni, 15 octombrie, la Luxemburg, la reuniunea miniştrilor europeni de externe, o scrisoare de sprijin pentru avansarea Republicii Moldova în dialogul cu UE privind liberalizarea vizelor. Scrisoarea, iniţiată de statul vecin, a fost semnată de miniştrii de externe din Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Slovacia şi Cehia.

Citeşte mai departe: 8 state din UE au semnat pentru promovarea regimului liberalizat de vize cu Moldova. Info-Prim...

PARTENERI

       Analytical Centre on Globalization and Regional Cooperation (ACGRC)
           Promolex